למה הקמנו את BeDo?
אנחנו מאמינות שאפשר לחולל שינוי אחרת, ולהוביל לשגשוג אישי וחברתי בישראל. תיאוריית U, גישה חדשנית למנהיגות ולהובלת תהליכי שינוי שפותחה באוניברסיטת MIT בארה"ב, מהווה את הבסיס לעבודה שלנו.
הקשבה
כבסיס למנהיגות
יצירתיות
כמנוע לשינוי המציאות
שותפות
כמנוף לחברה משגשגת
אנחנו מציעות מבחר עשיר של כלים מעשיים כדי ליישום את העקרונות האלה הלכה למעשה. כלים אלו יוצרים מיקוד ובהירות, ביטוי יצירתי ותעוזה לפעול, ומסייעים בזיהוי אפשרויות חדשות. את הגישה אימצו בהצלחה רבה ארגונים וממשלות ברחבי העולם. עמותת BeDo מקדמת את למידתה ויישומה בישראל, ומסייעת למנהיגים.ות לפרוץ בעזרתה דרכים חדשות בהתמודדות עם אתגרי החברה, תוך הקשבה לחוויה האנושית.
״לעולם אל תפקפקו בכך שקבוצה קטנה של אזרחים מודאגים ואכפתיים מסוגלת לשנות את העולם"
מרגרט מיד
מה אנחנו עושות?
במשך שנים של פעולה ולמידה בשדה החברתי־חינוכי־ציבורי, התוודענו לגישות מעמיקות ואפקטיביות שחוללו מפנה בחיינו האישיים ובהשפעתנו על הסביבה. במרכזן עומדת תאוריית U, המציעה עקרונות מהותיים וכלים פרקטיים להנהגה מבוססת הקשבה, יצירתיות ושותפות. לאור הניסיון שצברנו, החלטנו לפתח, ליישם ולהפיץ את תאוריית U בהתאמה לאתגרי החברה בישראל. לשם כך אנחנו פועלות בשני מישורים:
הכשרה וליווי
סדנאות, תוכניות הכשרה ותהליכי ליווי לארגונים, קהילות וצוותים, למנהלים.ות ולא.נשים בעמדות השפעה, ולכל מי שמבקש.ת להתייצב בתשוקה ובאומץ אל מול אתגרי המציאות.
פיתוח ידע ושיח
יצירת מודלים וכלים חדשים ונגישים, תרגום לעברית והוצאה לאור של הספר "היסודות של תיאוריית U", הפצת ידע בפלטפורמות דיגיטליות, ייזום כנסים והובלת פרויקטים ייחודיים ליישום הגישה.
"אין רואים את הרוח, אבל היא הנוהגת את הספינה"
חיים נחמן ביאליק
מהו מודל U?
מודל ה־U מחבר
בין עולם
המנהיגות והניהול
לעולמות
הגוף, הנפש והיצירה
בין המישור
האישי למערכתי
בין
הוויה לעשייה
המפגש בין העולמות פותח אפשרויות חדשות ומעורר תעוזה לפעול. המודל פותח מתוך ראיונות עומק עם כ־150 א.נשים מובילים שפרצו דרכים חדשות בשדות שונים, ולמעלה מ־20 שנה של מחקר פעולה. על בסיס זה גובשה מתודולוגיה בת חמישה שלבים המתוארת בתרשים להלן. המתודולוגיה מסייעת לצאת מדפוסים אוטומטיים, מקדמת תנועה בין למידה רעננה של הסביבה לבין התבוננות פנימית על תפקידנו בתוכה, ועוזרת בגיבוש פעולות אמיצות לשינוי המציאות. ניתן ליישם אותה בתהליכים אישיים, ארגוניים ומערכתיים.
אבי תיאוריית U הוא אוטו שארמר, מרצה בכיר ב־MIT וממייסדי Presencing Institute ו־MITx u.lab. עמותת BeDo הוציאה לאור את ספרו "היסודות של תיאוריית U" לראשונה בעברית. תוכלו לקרוא פרק מהספר ולהזמין את הספר המלא כאן >>
"בין כל שני אורנים מצוי מעבר לעולם חדש"
ג'ון מיור בתרגום צוריאל אסף
עם הפנים לכלל החברה בישראל
הפעילות שלנו פונה לקהלים המגוונים בחברה בישראל כמו גם לאזורי החיכוך והמפגש ביניהם. מדי שבוע, אנו פוגשות מעגלים של אנשי ונשות עשייה ברחבי הארץ, במסגרת תהליכי ליווי והכשרה המותאמים לאוכלוסיות ולאתגרים ספציפיים. אנחנו מגלות שוב ושוב עד כמה צורות חדשות של הקשבה ושיחה, מתן פתח ליצירתיות, להתבוננות בעולם שבפנים ולריבוי הפרספקטיבות בחוץ הם מפתחות חיוניים לרקימת תהליכים מצמיחים ומשני מציאות בחברה בישראל.
גישת העבודה שלנו מציעה סולידריות מסוג חדש,
שותפות המכירה באינדיבידואל ובעושר של העולם הפנימי של כל אדם, ומזמינה אותו לפריצת דרכים חדשות להתמודד עם אתגרי החברה. הגישה מציעה להבנות קשר בין היחיד והחברה, כך שיתאפשר מרחב אישי תוך מעורבות יוצרת ופעילה של הפרט יחד עם אחרים – לטובת חברה טובה יותר. זוהי סולידריות שניגשת אחרת לאתגרים חברתיים ויוצרת פתרונות חדשים במצבים של פער וקיטוב.
מי אנחנו?
ד"ר דניאל שני
בעלת ניסיון עשיר בניהול ארגונים חברתיים העוסקים בפיתוח יכולות להובלת תהליכי שינוי. חברה בצוות הגלובלי של המוסד שמקדם את תיאורית ה־U בעולם, ה־Presencing Institute. ובעלת ההכשרה הגבוהה ביותר בתחום – Awareness-Based Systems Change Certification. דניאל היתה מנכ"לית "אקורד: פסיכולוגיה חברתית לשינוי חברתי", ולפני כן הקימה וניהלה את מרכז מנדל למנהיגות בצפון. לדניאל דוקטורט במדע המדינה מאוניברסיטת פרינסטון בארה"ב. המחקר, שעסק בהתפתחות מוטיבציה למעורבות אזרחית, זיכה אותה בפרס Best Dissertation Award in Political Psychology של האגודה האמריקאית למדע המדינה. בעברה עבדה דניאל במכון הישראלי לדמוקרטיה, שם הובילה את תהליך הפיתוח של מדד הדמוקרטיה הישראלית ולפני כן היתה עיתונאית במשך כעשור.
ד"ר יעל בר־לב
מלווה מנהיגים, מנהלים וצוותים מובילים בתהליכי התמקצעות והתחדשות. חברה בצוות הגלובלי של המוסד שמקדם את תיאורית ה־U בעולם, ה־Presencing Institute. לאורך שנים מִלאה שורה של תפקידים כחברת סגל במכון מנדל למנהיגות, הובילה פרויקטים בינלאומיים במרכז לעתידנות בחינוך באוניברסיטת בן־גוריון ובמחלקה להוראת המדעים בטכניון. בעלת דוקטורט בחינוך מאוניברסיטת תל־אביב, שבו עסקה בהעברה בין־דורית של זהות ושייכות יהודית במשפחות חילוניות. בוגרת בית־ספר מנדל למנהיגות חינוכית.
מרגלית תירוש
יו"ר ועד מנהל, מנהלת פיתוח ופרויקטים במפעלות הרב פירר, עזרה למרפא
נעמי פורטיס
חברת ועד מנהל, מנכ"לית פסטיבל "מקודשת" / FeelBeit ירושלים
ברק לוזון
חבר עמותה, מנכ"ל המשרד הישראלי, הפדרציה היהודית של סן פרנסיסקו
אריאל קור
חבר עמותה, מייסד ויו"ר המרכז הישראלי להתמכרויות
שהירה שלבי
חברת עמותה, מנכ"לית משותפת של יוזמות אברהם, יועצת ארגונית, פעילה חברתית ופוליטית
יערה שטולברג
מנחת Social Presencing Theatre
עובדת סוציאלית קהילתית, עוסקת בחיבור בין תודעה, עבודה עם הגוף ושינוי חברתי
צופיה כהן
מנחה בגישת ה־U
מנחה ומובילה תהליכי פיתוח מנהיגות בארגונים ובמערכות, בייחוד בשדה החינוך
יעל סילבר
כתיבה ודיגיטל
לרישום עמותת BeDo ולנתונים על פעילותנו, בקרו באתר גיידסטאר >>